Tags , ,
Category Inspirație

“Conversația dintre degetele tale și pielea celuilalt. Aceasta este cea mai importantă discuție pe care o vei avea vreodată.”      Iain Thomas

Fie că este vorba de o relație de iubire sau o relație de prietenie sau relație părintească sau orice alt fel de relație, masajul realizat din tot sufletul, cu dăruire, poate ajuta la amplificarea încrederii reciproce și creează o atmosferă de pace și calm. Astfel, masajul poate deveni o excelentă modalitate de a petrece timp de calitate cu cineva drag, printr-o comunicare dincolo de cuvinte. În timp, acest bun obicei, ar putea reduce stresul din viața de zi cu zi, dezvoltând gândirea pozitivă, bunătatea, bunăvoința, optimismul, puterea de a ierta, liniștea interioară, empatia și starea generală de bine.

Vă voi povesti acum o parabolă orientală care arată puterea masajului, resimțită atât de cel care primește cât și de maseur.

A fost odată o tânără femeie pe nume Fatima, care era hărțuită constant de soacra sa. Nemaiputând suporta aceasta situație, a hotărât sa meargă la un vraci pentru a cumpăra otravă, cu scopul de a se debarasa de soacra sa.
După o scurta reflecție, vraciul i-a propus o poțiune foarte parfumată, explicându-i că aceasta trebuie aplicată zilnic pe piele, prin masaj şi că astfel, bătrâna femeie va muri în șase săptămâni.
Fatima urmează instrucțiunile vraciului, masându-şi soacra zilnic cu această poțiune. Puțin câte puțin, caracterul răutăcios al bătrânei femei începea să se disipeze, şi chiar începuse să se creeze o legătură de afecțiune şi simpatie între cele două femei.
Fatima începuse deja să regrete intenția sa de a-şi omorî soacra şi ii apăruse o stare de îngrijorare. S-a reîntors la vraci pentru a-l implora să-i dea antidotul otrăvii. Înțeleptul vraci i-a zâmbit şi i-a explicat că nu există nici un antidot pentru acea otravă pentru că, de fapt era doar un simplu amestec de uleiuri aromatice pentru masaj şi că acela fusese cel mai bun remediu al situației sale.

Prin această parabolă ne putem da seama de efectele profund benefice de armonizare a relaţiei dintre două persoane prin intermediul masajului. Corpul şi mintea se relaxează, se destind, ego-ul este lăsat de-o parte şi permit o comunicare mai profundă, la nivel de suflet, unde nu mai există răutăți, invidie, ranchiună sau alte sentimente negative.

Call Now Button